عتیقه و دفینه های شهرری

ساخت وبلاگ

عتیقه و دفینه های شهرری

كارشناس حوزه میراث فرهنگی گفت: 20 مرداد ماه امسال شهرداری منطقه 20 تهران با یك دستگاه بیل مكانیكی به عرصه تپه تاریخی چشمه علی در شهرری، به بهانه سامان دهی محوطه تجاوز كرد.
پارسیان (شاپرزفا)

مجد الدین رحیمی افزود: پیش از این نیز شهرداری این منطقه بدون كسب موافقت نامه از سازمان میراث فرهنگی، فواره هایی را در محوطه ی چشمه علی در مقابل كتیبه ی فتحعلی شاه ایجاد كرده بود و حتا با پی گیری های مكرر سازمان میراث فرهنگی و گردشگری هنوز این فواره ها جمع نشده اند.
وی با اشاره به ماده ی 560 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) كه شامل تخلف های انجام شده در این منطقه می شود، یادآوری كرد: براساس این ماده، هر كسی بدون اجازه ی سازمان میراث فرهنگی كشور یا با تخلف از ضوابط مصوب و اعلام شده از سوی سازمان یادشده در حریم آثار فرهنگی تاریخی مذكور در این ماده مبادرت به عملیاتی كند كه سبب تزلزل بنیان آن ها شود یا در نتیجه ی آن عملیات به آثار و بناهای مذكور خرابی یا لطمه وارد شود، علاوه بر رفع آثار تخلف و پرداخت خسارت وارده، به حبس از یك تا سه سال محكوم می شود.
او اظهار داشت: اقدامات انجام شده توسط شهرداری منطقه ی 20 تهران (شهرری) فاقد وجاهت قانونی اند. به همین دلیل، باید علاوه بر توجه به این مفاد قانونی، تأسیسات مخل ایجادشده در كنار كتیبه ی تاریخی جمع آوری شوند.
وی ادامه داد: متأسفانه به تازگی اقدامات غیراصولی مانند نحوه ی مداخله در مجموعه ی سازه های آبی شوشتر، مداخله ها در پل خواجو تحت عنوان مرمت، مرمت آرامگاه كوروش، نحوه ی رفتار در محوطه ی میراث جهانی تخت جمشید (پارسه)، بی توجهی ها به روند فرسایش در محوطه های تاریخی ارزشمندی مانند نقش رستم و كاخ های هخامنشی برازجان كه سندهای ارزنده ای در راستای معرفی حكم رانی ایرانیان بر خلیج فارس هستند، شدت بیش تری گرفته اند و در هاله ای از ابهام، روند فرسایشی زود رسی را طی می كنند.
رحیمی با تأكید بر این كه از اقدام اخیر شهرداری تهران در شهرری از طریق یگان حفاظت مستقر در منطقه جلوگیری شده است، گفت: با این وجود، انجام این اقدام سبب تخریب بخشی از تپه ی تاریخی و مداخله در منظر فرهنگی اثر شد. هم چنین لرزه های ناشی از حركت بیل مكانیكی می تواند تأثیر مخربی بر اثر گذاشته باشد.
این كارشناس میراث فرهنگی تأكید كرد: ضرورت دارد، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با توجه خاص به حفاظت و صیانت از مواریث فرهنگی، برخورد هایی قاطع و جدی را به شكل ملی و بدون تبعیض، در برهه ای از تاریخی انجام دهد.
او معتقد است: لفظ نادرست <<میراث فرهنگی>> شاید ارث بودن این یادگارهای تاریخی را القا كند. در صورتی كه این امانت های فرهنگی به نسل های بعد نیز متعلق اند و بی توجهی به روند فرسایش و نبود حفاظت و مرمت اضطراری برای این یادگارها، ما را به عنوان نسلی بی تفاوت در تاریخی معرفی خواهد كرد. به همین دلیل، لزوم برخورد جدی تر سازمان میراث فرهنگی با متخلفان در این حوزه احساس می شود. هم چنین ابلاغ دوباره ی برخی قوانین به متولیان مرتبط با مدیریت شهری درباره ی آثاری كه در محدوده ی شهر هستند، ضروری به نظر می رسد.
وی بیان كرد: بحث آشتی دیگر سازمان ها با سازمان میراث فرهنگی و گردشگری باید مطرح شود تا همه ی سازمان ها خود را رو در روی میراث فرهنگی ندانند. به همین دلیل، تعامل بین شهرداری و میراث فرهنگی پیش از هرگونه اقدام اجرایی، از بروز چنین حركت هایی جلوگیری می كند.
رحیمی افزود: جدی گرفتن هشدار های میراث فرهنگی باید مورد توجه شهرداری باشد و به گونه ای به نظر نیاید كه وقتی به نصب فواره به عنوان عامل مخرب و تهدید كننده ی نقش برجسته و كتیبه های چشمه علی اعتراض می شود، در چند متری این كتیبه با فلسفه ی سامان دهی محوطه، گودبرداری كنند، آن هم بدون انجام هماهنگی و گرفتن مجوزهای لازم از تنها متولی حفاظت میراث فرهنگی.
محوطه ی تاریخی چشمه علی در سال 1313 در فهرست آثار ملی به ثبت رسید. محدوده ی عرصه آن نیز در همان زمان تعیین شد. پس از آن، با وجود پیوستن ایران به كنوانسیون حمایت از میراث فرهنگی و طبیعی جهان در هشتم دی ماه 1353، بی توجه مسؤولان در پیش از انقلاب به تجاوزهایی در عرصه ی این محوطه ی تاریخی منجر شد.

    • تذکر مهم : برای آشنایی با اسرار گنج یابی و آموزش دفینه یابی به کتاب های (پکیچ آموزش گنج یابی در ایران، چشم طلایی ، اسرار کاوش ، میراث زرین و به ویژه پکیچ آموزش گنج یابی در ایران) در فروشگاهی که لینک و بنرش در داخل وبلاگ وجود دارد، مراجعه کنید...

      مجموعه کامل آموزش گنج یابی در ایران(پکیچ زیرخاکی و گنج مشک آبادی)lrm; کاملترین و تنها اثر منحصر به فرد است که تمام منابع موثق آموزشی و کاربردی را یکجا دارد. کاملترین منبع تمام منابع گنج یابی است.

رموز گنج یابی و باستان شناسی...
ما را در سایت رموز گنج یابی و باستان شناسی دنبال می کنید

برچسب : عتیقه و دفینه,عتیقه شناسی و دفینه یابی,عتیقه دفینه, نویسنده : 1iranikan17 بازدید : 988 تاريخ : شنبه 4 دی 1395 ساعت: 6:26