كرمانشاه ، سرزمین گنج و عتیقه های مخفی

ساخت وبلاگ
كرمانشاه ، سرزمین گنج و عتیقه های مخفی

دفینه . گنج .تپه باستانی. سه گابي.گنج بزرگ. گنج کرمانشاه. دفینه کرمانشاه. زیرخاکی. گنج یابی. دفینه یابی..


این یك واقعیت است كه كرمانشاه، استان گنجینه های مدفون شده است. گنجینه هایی كه هریك از آنها فقط یك رسالت را برعهده دارند و آن این كه باستان شناسان با بررسی های خود از رازهای تاریخی این دیار پرده بردارند تا در راستای شناخت هرچه بیش تر تاریخ، فرهنگ و تمدن این سرزمین گامی برداشته شود؛
پارسیان (شاپرزفا)

اما متأسفانه كشف و سرقت اشیای عتیقه توسط افراد سودجو، مانع از تحقق این هدف می شود و در جهتی خلاف آنچه انتظار می رود، با فروش، قاچاق و حتی تخریب این داشته های گران قدر، رمزگشایی آنها برای همیشه به آرزویی عبث تبدیل می شود.

اشیای عتیقه، زیرخاكی، سنگ های قیمتی، سكه های باستانی، حفاری غیرمجاز، قاچاقچیان اشیای عتیقه و... عبارت هایی هستند كه در میان مردم كرمانشاه شناخته شده اند و حتی آنها در نشست های مختلف درباره این مسائل با یكدیگر گفت وگو می كنند.
به گزارش ایسنا، آن قدر مناطق باستانی و تاریخی در استان كرمانشاه وجود دارد كه اداره كل میراث فرهنگی و گردشگری این استان برای كنترل و حفاظت از آنها همواره با مشكل روبه روست. در این شرایط، حفاری های غیرمجاز به شكل پراكنده در تپه ها و محوطه های باستانی این استان انجام می شوند. حتی كار به جایی رسیده است كه برخی حفاران كه گویا حوصله حفاری غیرمجاز را به روش های متداول كه زمان برند، ندارند، با بیل مكانیكی تپه ای تاریخی را به امید یافتن آثار می كاوند!
چندی پیش، برخی دوست داران میراث فرهنگی استان كرمانشاه در تماس با خبرنگار بخش میراث فرهنگی، از حفاری روی تپه <<گاكیه>> متعلق به دوران پیش از تاریخ، با بیل مكانیكی خبر دادند. برای اطلاع از صحت این موضوع، خبرنگار و عكاس ایسنا به تپه گاكیه رفتند و عمق فاجعه را به چشم دیدند.
سارقانی كه گویا حوصله كندوكاو نداشتند، با بیل مكانیكی به سراغ این تپه تاریخی رفته و در چند نقطه آن، حفاری كرده بودند.
این حفاری ها كه آثار چنگ های بیل مكانیكی به وضوح در آنها دیده می شد، در یك نقطه به عمق حدود شش متر، در نقطه دیگر به عمق چهار متر، در مكانی دیگر به عمق حدود سه متر و حتا در یك نقطه كه گویا با بیل و كلنگ دستی نیز انجام شده بود، به عمق بیش از 10 متر می رسید.
علی رنجبر مسؤول شورای روستای گاكیه در نزدیكی تپه تاریخی گاكیه با تشریح آنچه بر سر این تپه آمده است، گفت: حدود دوهفته پیش، از این حادثه خبردار شدیم و به سرعت به تپه رفتیم و دیدیم، عده ای با بیل مكانیكی اقدام به حفاری در چند نقطه از این تپه تاریخی كرده اند.
وی كه كارت افتخاری حفاظت از میراث فرهنگی را برای تپه تاریخی گاكیه دارد، با اظهار تأسف عمیق از واقعه رخ داده، بیان كرد: پس از دیدن این اتفاق، موضوع را بلافاصله به اداره كل میراث فرهنگی استان و پاسگاه انتظامی منطقه اطلاع دادیم.
رنجبر افزود: متأسفانه در سال های گذشته، این تپه تاریخی از گزند و یورش قاچاقچیان اشیای عتیقه در امان نبوده است.
دوماه پیش نیز گزارش مشابهی را از حفاری و یورشی كه قاچاقچیان اشیای عتیقه به تپه <<شادمان>> برده بودند، منتشر كرد.
در طول سال های گذشته، چشم طمع قاچاقچیان اشیای عتیقه به تپه شادمان بوده است و آنها از هر فرصتی برای دست برد زدن به این تپه استفاده كرده اند.
چوب درازی یكی از مردم روستای شادمان كه كارت عضویت افتخاری میراث فرهنگی را برای حفاظت از تپه شادمان داشت درباره فعالیت قاچاقچیان اشیای عتیقه در این تپه تاریخی،گفت: حدود چند سال پیش در فصل زمستان، افرادی ناشناس اقدام به حفاری روی این تپه كردند كه عمق آن به بیش از 25 متر می رسید. این افراد ناشناس چند روز مشغول حفاری روی تپه بودند و از آن جا كه فصل زمستان و هوا نامساعد بود، ما نتوانستیم به تپه سر بزنیم و از آنها دلیل حفاری را جویا شویم و درباره این كه این افراد چه كسانی بودند یا در این اقدام توانستند، شیء پیدا كنند یا خیر، نتوانستیم اطلاعی كسب كنیم.
هم چنین رئیس شورای روستای شادمان درباره این حفاری اظهار داشت: حدود چند سال پیش، شبانه چند نفر اقدام به حفاری روی تپه شادمان كردند. حفاری آنها شاید حدود 20 روز طول كشید؛ اما از این كه آنها در این مدت به گنجینه ای رسیدند یا خیر، مطلع نیستیم.
این یك واقعیت است كه كرمانشاه، استان گنجینه های مدفون شده است. گنجینه هایی كه هریك از آنها فقط یك رسالت را برعهده دارند و آن این كه باستان شناسان با بررسی های خود از رازهای تاریخی این دیار پرده بردارند تا در راستای شناخت هرچه بیش تر تاریخ، فرهنگ و تمدن این سرزمین گامی برداشته شود؛ اما متأسفانه كشف و سرقت اشیای عتیقه توسط افراد سودجو، مانع از تحقق این هدف می شود و در جهتی خلاف آنچه انتظار می رود، با فروش، قاچاق و حتی تخریب این داشته های گران قدر، رمزگشایی آنها برای همیشه به آرزویی عبث تبدیل می شود.

    • تذکر مهم : برای آشنایی با اسرار گنج یابی و آموزش دفینه یابی به کتاب های (پکیچ آموزش گنج یابی در ایران، چشم طلایی ، اسرار کاوش ، میراث زرین و به ویژه پکیچ آموزش گنج یابی در ایران) در فروشگاهی که لینک و بنرش در داخل وبلاگ وجود دارد، مراجعه کنید...

      مجموعه کامل آموزش گنج یابی در ایران(پکیچ زیرخاکی و گنج مشک آبادی)lrm; کاملترین و تنها اثر منحصر به فرد است که تمام منابع موثق آموزشی و کاربردی را یکجا دارد. کاملترین منبع تمام منابع گنج یابی است.

رموز گنج یابی و باستان شناسی...
ما را در سایت رموز گنج یابی و باستان شناسی دنبال می کنید

برچسب : کرمانشاه سرزمین باستان,کرمانشاه سرزمین,آمایش سرزمین کرمانشاه, نویسنده : 1iranikan17 بازدید : 1946 تاريخ : شنبه 4 دی 1395 ساعت: 6:26