نقش گنج مار در ایلام باستان

ساخت وبلاگ

نقش گنج مار در ایلام باستان

نقش مار در تمدن ایلام(مهرهای ایلامی)

نقش مار در مهرهای ایلامی به دو صورت آرایه شده است ...۱ ـ مبتنی بر پرستش و تقدیس مار ...۲ ـ مار تقدس خود را از دست میدهد و به عنوان موجود اهریمنی شمرده میشود،...

کاربرد و استفاده از نقوش مار در دوران ایلام باستان بر روی مهرهای استوانه ای ؛ هم در صحنه های مذهبی و هم در صحنه های غیر مذهبی دیده میشود.
در صحنه های مذهبی تصویر مار به صورت مارخدا تصویر شده است ..و از اواسط،هزاره سوم ق.م به نقوشی بر میخوریم که نیمه انسان و نیمه مار هستند ..در بین النهرین نیز مارـ خدا پرستش میشد،...در ایلام اثر مهرهای با نقش مارـخدا معمولا از شوش بدست آمده است . و احتمال پرستش خدای مار را در شوش قوت میبخشد ...هر چند که این نقش را به این شوشیناک خدای بزرگ ایلام نسبت میدهند.

  • تذکر مهم : برای آشنایی با اسرار گنج یابی و آموزش دفینه یابی به کتاب های (پکیچ آموزش گنج یابی در ایران، چشم طلایی ، اسرار کاوش ، میراث زرین و به ویژه پکیچ آموزش گنج یابی در ایران) در فروشگاهی که لینک و بنرش در داخل وبلاگ وجود دارد، مراجعه کنید...

    مجموعه کامل آموزش گنج یابی در ایران(پکیچ زیرخاکی و گنج مشک آبادی)lrm; کاملترین و تنها اثر منحصر به فرد است که تمام منابع موثق آموزشی و کاربردی را یکجا دارد. کاملترین منبع تمام منابع گنج یابی است.

مار در تمدن ایلام(در مراسمات و نقوش مذهبی)

صحنه های مذهبی به ۴ صورت زیر نقش مار را تصویر کشیده اند: ۱ـ مار خدا در مقابل آتشدان ،این نقش میتواند آتش و وجود آتشدان را به زمانی عقب تر از هزاره اول ق.م ببرد و پیدایش و ظهور آن را به تمدن ایلام یا بین النهرین ربط،دهد.

۲ ـ مارـ خدا همراه با عناصر مقدس هلال ؛ستاره ؛ عقرب، هر یک از این نقشها نماد یک خدا است ..تجمع این سمبلها در اطراف مار ـ خدا اهمیت و برتری خدای مار را نسبت به دیگر خدایان نشان میدهد.

۳ ـ مار به صورت تخت رب النوع ،با توجه و اهمیتی که پادشاهان برای تخت سلطنتی قایل بودند .به نظر میرسد،تختهای مار مانند بر اعمال قدرت و شکوه سلطنت تاکید میکردند،و مار در شکل گیری این اقتدار موثر بوده است.
۴ ـ بدنی به شکل انسان و مارهایی به دوش حکاکی شده است.

نقش مار در تمدن ایلام ⭕️
مار در تمدن ایلام دارای جایگاه خاص و از نظر ایلامی ها مار ریشه در جادو دارد.مار در ایلام مظهر دفع بلا و نگهبانی بوده است . از همین رو نقش مار بر روی درپوش های ظروف و همچنین بر روی درگاه ها حکاکی می شده است. همچنین جفت گیری دومار نماد باروری نیز بوده است و از همین روز در تصاویر باستانی ایلام دومار نر و ماده معمولا در کنار یک زن قرار گرفته اند. همچنین نقش مار بر روی دسته های نذورات چون بیل و تبر قرار دارد و همچنین دومار نر و ماده بصورت قرقره وار در هم میپیچند که تختی را برای خدا وایزدان درست کنند (همانند نقش ایلامی در کورنگان فهلیان) که به این نشان می باشد مارها با قدرت جادویی خود محافظ و پشتیبان ایزد و شاه هستند. همچنین نظریاتی وجود دارد که مبنای مقدس بودن مار از ایلام به مصر راه پیدا کرده است . وجود مقدس مار فقط برای ایلامی ها بوده است و ساکنین بین النهرین آن را مقدس نمی دانستند.

رموز گنج یابی و باستان شناسی...
ما را در سایت رموز گنج یابی و باستان شناسی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 1iranikan17 بازدید : 353 تاريخ : چهارشنبه 10 آبان 1396 ساعت: 3:33