هفت گنج بزرگ عجیب

ساخت وبلاگ

هفت گنج بزرگ عجیب

<<ساسانیان>> اثر <<كریستین سن>> یكى از منابعى است كه به این عجایب اشاره كرده است و از گنج گاو، دستمال نسوز، تاج یاقوت نشان، تخت طاقدیس، طلاى مشت افشار، گنج بادآورد و شطرنجى از یاقوت و زمرد به عنوان عجایب هفت گانه بارگاه پادشاه ساسانى نام برده حاست. فردوسى نیز در قصیده ای، از <<هفت گنج>> خسروپرویز نام مى برد. هندیان بودایى هم به تقلید از <<هفت گنج>> خسروپرویز، پادشاه ساسانى، <<هفت گوهر>> را ترتیب داده بودند.

گنج گاو
كشاورز مثل هر روز، <<غباز>> (خیش گاو آهن) را برداشت و به سوى مزرعه حركت كرد. به مزرعه كه رسید توشه ظهر را زیر درختى گذاشت و با <<غباز>> به سمت راست مزرعه رفت. تا <<غباز>> را در زمین فرو كرد متوجه شیئى سخت شد. با دست شروع به كندن زمین كرد و ناگاه با ظرف قدیمى برخورد كرد. آن را بیرون آورد، ولى باورش نمى شد. ظرف پر از سكه بود. سكه را كه نگاه كرد نام اسكندر روى آن حك شده بود.دانشکده مارلیک كشاورز براى نشان دادن حسن نیت خود نسبت به پادشاه خسروپرویز ظرف را نزد او برد. شاه فورا دستور داد تا مزرعه را بكنند و ظروف دیگر را از خاك بیرون بكشند. صد كوزه نقره و طلا كه مهر اسكندر بر آن حك شده بود، از خاك بیرون آمد.دانشکده مارلیک .خسرو پرویز، این گنجینه را كه یكى از عجایب هفت گانه كاخش بود، گرفت و یكى از كوزه ها را به كشاورز داد. گنج را در جایى از كاخ مخفى كرد و آن را <<گنج گاو>>
دستمال نسوز خسرو پرویز
یكى دیگر از عجایب بارگاه خسروپرویز دستمال او بود.دانشکده مارلیک شاه بعد از هر غذا خوردن با دستمال، دست هاى خود را پاك مى كرد و چون كثیف و چرب مى شد آن را درون آتش مى انداخت تا آتش آن را تمیز كند، دستمال پاك مى شد ولى نمى سوخت. به احتمال قوى جنس این دستمال از پنبه كوهى بوده است.

تاج یاقوت نشان خسرو پرویز
از دیگر عجایب كاخ او تاج خسرویى بود. تاج خسرو پرویز از مقدار زیادى طلا و مروارید ساخته شده بود.دانشکده مارلیک یاقوت هاى به كار رفته در تاج طورى مى درخشید كه به جاى چراغ در شب از آن استفاده مى كردند و یاقوت هایش همه جا را روشن مى كرد.دانشکده مارلیک زمردهایش چشم افعى را كور مى كرد. این تاج آنقدر سنگین بود كه زنجیرهایى از طلا را از سقف آویزان كرده بودند و تاج را بر این زنجیرهاى طلا بسته بودند، طورى كه تاج به هنگام نشستن شاه روى سرش قرار بگیرد و سنگینى تاج را احساس نكند.

تخت طاقدیس بارگاه خسروپرویز
یكى دیگر از عجایب بارگاه خسرو تخت طاقدیس اوست. شكل این تخت مانند طاق بود و جنسش از عاج و نرده هایش از نقره و طلا بود. سقف این تخت از زر و لاجورد بود. صور فلكی، كواكب، بروج سماوی، هفت اقلیم، صورت هاى پادشاهان، مجالس بزم و شكار، بر این سقف، حك شده بود.دانشکده مارلیک. روى آن وسیله اى براى تعیین ساعت روز نصب شده بود. چهار یاقوت، هر یك به تناسب یكى از فصول سال دیده مى شد. بر بالاى آن وسیله اى بود كه قطراتى مانند قطرات باران را فرو مى ریخت و صدایى رعدآسا به گوش
طلاى مشت افشار..

خسروپرویز قطعه طلایى اعجاب انگیز داشت كه به طلاى مشت فشار یا مشت افشار معروف دانشکده مارلیک. این قطعه طلا به اندازه مشت پادشاه و چون موم نرم بود. این قطعه زر به هر شكلى حالت مى گرفت. این قطعه طلا را از معدنى در تبت براى خسرو استخراج كرده بودند و200 مثقال وزن داشت.


گنج بادآورد
<<گنج بادآورد>> از عجائب دیگر دستگاه پرویز است. هنگامى كهایرانیان اسكندریه را محاصره كردند، رومیان ثروت شهر را در كشتى هائى نهادند تا به مكانى امن بفرستند، اما باد به جهت مخالف وزید و كشتى به سمت ایرانیان آمد. ثروت را به تیسفون بردند و <<گنج باد آورد>> نامی دند.

شطرنجى از یاقوت و زمرد
از عجایب دیگر دستگاه پادشاه ساسانی، شطرنج مخصوصى از جنس یاقوت و زمرد بود.
خسروپرویز شاید از معدود پادشاهانى باشد كه از همسرش نیز در برخى از منابع تاریخى به عنوان یكى از عجایب دربار او نامبرده شده است دانشکده مارلیک. در تاریخ ثعالبى به جز آنچه كه در بالا اشاره شد، از زن او شیرین، قصرش تیسفون، درفش كاویانی، رامشگران دربار ساسانی، اسب خسرو به نام شبدیز و فیل سفید دربار نیز به عنوان گنج هاى خسرو و عجایب دربار او یاد شده و درباره برخى از آنها توضیحاتى آمده است. در تاریخ ثعالبى آمده است: <<شیرین و خسرو در جوانى دلباخته یكدیگر شدند، اما وقتى خسرو به پادشاهى رسید شیرین را فراموش كرد

رموز گنج یابی و باستان شناسی...
ما را در سایت رموز گنج یابی و باستان شناسی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 1iranikan17 بازدید : 225 تاريخ : سه شنبه 21 آذر 1396 ساعت: 13:42