مکان گنج مخفی در قنات

ساخت وبلاگ

مکان گنج مخفی در قنات

در ایران باستان بدلیل نبود بانک تمامی اموال و سکه های افراد دفن می شده است و برای آن نسخه ای تهیه می شد. برای دفن آثار از نشانه های مختلفی استفاده می شده است تا مکان دفینه گم نشود. آثار زیادی در دفینه گذاری مورد استفاده قرار می گرفت یکی از بهترین آثار در نقاط مرکزی و کویری ایران قنات ها بودند.

قنات یا کاریز یا کهریز راه آب یا کانالی است که در زیرِ زمین کنده شده، تا آب در آن برای رسیدن به سطح زمین جریان یابد. این جوی یا کانال در عمق زمین برای ارتباط دادنِ رشته چاه هایی است که از مادر چاه سرچشمه می گیرد. مادرچاه ها معمولاً یک چشمهٔ زیرزمینی هستند. قنات ها به منظور هدایت آب و مدیریّت آن برای کشاورزی و سایر مصارف به کار گرفته می شوند. این کانالِ قنات ممکن است تا رسیدن به سطح زمین چندین کیلومتر طول داشته باشد و به محل خروجیِ آب دهانهٔ کاریز یا سر قنات می گویند.

قنات یکی از عمده ترین منابع تأمین آب به شمار میshy;رفته و همین قنوات بود که ظرفیت آبدهی به مزارع بیش از 60 هزار روستای کشور را داشت. با ورود تکنولوژی جدید، چاههای عمیق جانشین قنات گردید و استفاده از موتور پمپ به تدریج رایج شد و تمامی مناطق ایران را در بر گرفت. احداث چاههای عمیق بدون برنامه ریزی خود باعث خشک شدن 90 درصد از قنوات گردید به گونه ای که احیای آنها امکان پذیر نیست زیرا حفر چاههای عمیق سطح آب را به میزان زیاد پایین برده است.

برای دفینه های قنات چاه های زوج و فرد یا سرریز و سرچشمه ها باید مورد بررسی قرار گیرد که معمولا به شکل تونل انحرافی افقی از دامنه چاه ها استفاده می شده است .این چاهها یا در اسناد به شکل رقمی بیان شده یا در سطح زمین برای این چاه ها از نشانه بیرونی استفاده شده است.

رموز گنج یابی و باستان شناسی...
ما را در سایت رموز گنج یابی و باستان شناسی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 1iranikan17 بازدید : 643 تاريخ : چهارشنبه 27 دی 1396 ساعت: 23:22