کلوت

ساخت وبلاگ

کلوت به کوه های شنی ای می گویند که بر اثر عامل فرسایشی غالب کویر rdquo; باد rdquo; ایجاد می گردد و فرم ها و شکل های مسحور کننده ای را ایجاد می کنند که کمتر کسی می تواند پس از دیدن این مناظر، انگشت به دهان نماند و مسحور این زیبایی بی مانند نشود.
کلوت که از ترکیب دو واژهrdquo; کلrdquo; به معنی ldquo;آبادیrdquo; و ldquo;لوتrdquo; که نام بیابانش هست آمده است.
وقتی ناگهان در دل بیابان لوت چشمتان به سازه های خاکی عجیب و غریب بیفتد و این سازه های خاکی تا چشم کار میکنند دیده می شوند، انگار وارد یک شهر شده اید. شهری بدون هیچ سکنه ای که انگار تنها برای ارواح ساخته شده. شاید برای همین است که می گویند اینجا شهر جن و پری است.
<<شهداد>> تا كرمان صد كیلومتر فاصله و تا شهر افسانه ای <<كلوت ها>> 40 كیلومتر فاصله دارد. این منطقه در بین زمین شناسان به یکی از <<قطب های گرمایی زمین>> معروف است. همین خشكی كویر ممکن است گردشگران را از اروپای سبز به ایران بكشاند.
در نزدیكی شهداد، <<نبکا>> ها (گلدان های كویری) وجود دارد كه گاه طول آنها به 10 متر می رسد؛ در حالی که بلندترین نبکاهاى صحراهاى افریقا 3 متر طول دارند.
شهر افسانه ای کلوت ها 11 هزار کیلومتر مربع وسعت دارد و فاصله اش با شهداد تنها 40 كیلومتر است و حدود 20 هزار سال قبل، با فرسایش آبی و بادى، به وجود آمده است. در کویر شهداد، 100 هکتار نمکزار به شکل جوشش تخم مرغی وجود دارد که در هیچ جاى دنیا مشابه آن نیست. در محدوده ای 30 هزار کیلومتری، در دل لوت، هیچ حیاتی وجود ندارد. شاهد این ادعا جسد سالم گاوی است كه در زمستان سال ۱۳۶۵ در كویر لوت تلف شده است. پس از گذشت 15 سال از آن زمان، جسد این گاو در حالی كه بر اثر نور شدید آفتاب خشك شده بود بدون هیچ تغییری پیدا شد.

رموز گنج یابی و باستان شناسی...
ما را در سایت رموز گنج یابی و باستان شناسی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 1iranikan17 بازدید : 240 تاريخ : سه شنبه 24 بهمن 1396 ساعت: 1:14