کاخ شوش گنج باستان ایرانیان

ساخت وبلاگ

کاخ شوش گنج باستان ایرانیان

کاخ شوش:
یکی از آثار معماری هخامنشیان که متاسفانه امروزه جز قطعاتی ویران شده اثری از آن باقی نمانده ، کاخ شوش است . داریوش شوش را به عنوان پایتخت امپراطوری انتخاب کرد . این شهر از طریق سه جاده به تخت جمشید ، اکباتان و بابل متصل میشد . بررسی های انجام شده نشان میدهد که این کاخ نیز مانند دیگر کاخ های هخامنشی از چهار قسمت تشکیل شده بود که عبارت بودند از دروازه اصلی ، تالار پذیرایی ، تالار بار عام و اتاق هاي مسکونی . امروزه تالار بار عام و اتاق های مسکونی کاخ شوش از زیر خاک بیرون آمده است . این کاخ طبق معمول بر روی صفه ای برپا شده بود . بخشی از آن به نام آپادانا است که سبک معماری آن نظیر معماری پاسارگاد بوده است . سقف آن بر روی شش ردیف ستون های با پایه مربع قرار داشته و نقش برجسته دو گاو نر بر سر آن ها مشاهده می شده است . این نقش ها ظاهرا تقلیدی از سرستون های آشوری و بابلی است اما در عين حال دارای ویژگی های هنر ایرانی نیز میباشد .
خود بنا بر اساس کاوش های چغازنبیل در ایلام، بر گرفته از طرح کاخ های پادشاهان ایلام است. بر اساس کتیبه داریوش در شوش، مصالح ساختمانی این کاخ از ممالک تابعه امپراطوری به آنجا آورده شده بود. بدین ترتیب که طلا از سارد و باختر ، سنگ لاجورد و عقیق از سغد ، فیروزه از خوارزم ، نقره و چوب برای منبت از مصر ، و سدر از لبنان فراهم میشد. برای عملیات این کاخ سنگ تراشان از ایونی و سارد ، جواهر سازان و زرگران از ماد و مصر ، نجاران از سارد و مصر ، آجر کاران و نقاشان از بابل ، ماد و مصر گرد آمده بودند.
در بخش دیگری از این کتیبه داریوش نقل کرده است که :

مکان گنج و دفینه در کسب درآمد اینترنتی
این کاخ را در شوش ساختم ، تزئینات آن از دور دست آورده شد تا اين که در آن به سنگ رسیدم . هنگامی که کنده شد ، آنگاه شفته انباشته شد ، حدود چهل ارش عمق و در جای دیگر بیست ارش عمق. روی آن شفته کاخ بنا شد.
در کتیبه اردشير دوم هخامنشی اظهار شده است که کاخ داریوش در شوش در زمان پدرش، اردشیر اول ، در حریق سوخت و او به تجدید بنای آن اقدام نمود. کاخ آپادانا در شوش به وسیله آجرهای لعابدار تزیین شده است . بر این آجرها نقش سربازان جاویدان ، شیر های افسانه ای و گاو بالدار به چشم میخورد.
" تاریخ تمدن ایلام و هخامنشیان"

رموز گنج یابی و باستان شناسی...
ما را در سایت رموز گنج یابی و باستان شناسی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 1iranikan17 بازدید : 287 تاريخ : يکشنبه 20 اسفند 1396 ساعت: 0:43