سابقه حفاری قبور

ساخت وبلاگ

سابقه حفاری قبور

حفاری قبر ها و در حقیقت قبر دزدی از گذشته های دور در ایران و کشورهای باستانی دیگر مثل مصر بسیار مرسوم بوده .در قرن هاي گذشته ، اغلب حفاري ها براي كشف قبرها و آرامگاه ها ، و به طمع يافتن طلا ، صورت مي گرفتند . در آرامگاه حاكمان گذشته ، اغلب اشيا با ارزشي - تاج هاي طلايي ، جام هاي جواهر نشان ، عصاهاي شاهانه كه با سنگ هاي قيمتي تزيين شده بودند - يافت مي شد .

در دوران باستان ، مردم اعتقاد داشتند كه مردگان در زندگي پس از مرگ نيز به وسايل دنياييشان نياز دارند . به همين دليل ، آنها اغلب ثروتمندان را با جامه ها ، زينت آلات و انواع خوراكي ها به خاك مي سپردند .

آنها حتي گاهي خدمتكاران و برده هاي فرد را نيز همراه جسدش زنده به گور مي كردند . پيش از آنكه باستان شناسي به صورت شاخه اي از علم در آيد ، بسياري از افراد به طمع يافتن چنين اموالي ، در مقبره ها و شهر هاي مدفون به حفاري مي پرداختند تا گنج هاي موجود در آنها را به دست آورند و اين حرص دستيابي به ثروت ، به كشف هاي مهمي منجر مي شد - اما سرخوردگي هاي فراواني نيز به دنبال داشت .

زيرا بعدها ، وقتي دانشمندان به اين مكان ها مي رسيدند ، اغلب آثار و بقاياي اشيا با ارزش از گنجينه هاي باستاني را مشاهده مي كردند كه به دست آن طمعكاران از ميان رفته بودند .

به همين دليل بود كه به باور مصريان باستان ، ورود هر فردي به آرامگاهها نفريني ابدي به دنبال خواهد داشت .
در واقع ، اين شايعه را فراعنه ( فرمانروايان مصر باستان ) پخش كرده بودند . آنها اميدوار بودند كه وحشت اين نفرين سارقان را از كارشان باز دارد تا ديگر مزاحم آرامگاه هاي آنها نشوند . اما گويي اين شايعه ها نيز تاثير چنداني نداشتند . زيرا بسياري از آرامگاه هاي مصري مورد نبش قبر و دستبرد قرار گرفتند .

رموز گنج یابی و باستان شناسی...
ما را در سایت رموز گنج یابی و باستان شناسی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 1iranikan17 بازدید : 215 تاريخ : شنبه 26 خرداد 1397 ساعت: 22:44